اولین فرآیند اکستروژن درحدود 100 سال پیش صورت گرفت، روش اکستروژن برای اولین بار برای تولید لوله های سربی درسال 1797 توسط جوزف براماه انجام گرفت. در ابتدا به روش اکستروژن squirting که یک فرآیند دستی به شمار میرفت، تا اینکه درسال 1820 اولین پرس هیدرولیک توسط توماس بر ساخته شد، در سال 1894 الکساندر دیک فرآیند اکستروژن داغ را ایجاد کرد که اکنون در حال استفاده مدرن است. به لطف تکنیک اکستروژن گرم، سازندگان اکنون از آلیاژهای غیر آهنی در فرآیند اکستروژن استفاده می کنند، در سال 1904 پس از ساخته شدن اولین پرس اکستروژن آلومینیوم، کاربردهای آلومینیوم در صنایع خودروسازی و ساختمانی افزایش یافت. در طول جنگ جهانی تقاضا برای اکسترود کردن آلومینیوم افزایش یافت، در کاربردهای نظامی و ساخت هواپیما کاربرد پیدا کرد، نیاز به آلومینیوم اکسترود شده شروع به گسترش بیشتر کرد، اکنون بخشی از زندگی روزمره ما شده است.
اکستروژن آلومینیوم فرآیندی است که در آن بیلت آلومینیوم از طریق یک قالب خاص عبور میکنند. یک قوچ قدرتمند آلومینیوم را از داخل قالب هل میدهد و از دهانه قالب خارج میشود. به شکل قالب بیرون میآید و در امتداد یک میز بیرون کشیده میشود.
دو نوع فرآیند اصلی برای اکستروژن آلومینیوم وجود دارد، مستقیم -غیر مستقیم.
فرآیند مستقیم شامل ثابت نگه داشتن سر قالب و عبور نیروی متحرک فلز از طریق آن است. از طرفی بیلت در فرآیند اکستروژن غیرمستقیم ثابت می ماند، سپس مجموعه قالب در برابر آن شمش حرکت می کند تا فشاری ایجاد کند تا فلز را از طریق قالب خارج کند. اکستروژن مستقیم رایج ترین روش اکسترود کردن آلومینیوم است. اکسترود آلومینیومی شمش (آلومینیوم گرم شده) را در یک ظرف دیواری گرم شده قرار می دهد. سپس، یک قوچ متحرک فلز را از درون قالب عبور می دهد. در طی این مرحله، فشار بسیار بالایی تولید می شود. ماشینکارها اغلب بلوکهایی از مواد را بین شمش و قوچ قرار میدهند. این روش از تماس قوچ و بیلت گرم شده جلوگیری می کند. همچنین از این روش به عنوان فرآیند اکستروژن رو به جلو یاد می کنند زیرا شمش آلومینیومی و قوچ در یک جهت رو به جلو حرکت می کنند.
اکستروژن غیرمستقیم که اغلب به عنوان اکستروژن عقب شناخته می شود، با فرآیند مستقیم متفاوت است. در اینجا، قالب ثابت می ماند در حالی که شمش و ظرف به طور همزمان حرکت می کنند. تولیدکنندگان در انجام این فرآیند از “ساقه” استفاده می کنند. این ساقه باید بیشتر از طول ظرف باشد و قوچ را در جای خود نگه می دارد. بنابراین، شمش آلومینیومی از طریق قالب ثابت عبور می کند.
برخلاف روش مستقیم، این روش اصطکاک کمتری برای کنترل حرارت بهتر ایجاد میکند. کیفیت محصول برای اکستروژن های غیرمستقیم معمولاً سازگارتر است. این ممکن است به دلیل ثابت ماندن نیروی اعمال شده باشد. ثبات دما همچنین خواص مکانیکی بهتر و ساختار دانه را تضمین می کند.
ویژگی های مواد، آلومینیوم اکستروژن را به یک فرآیند تولید موثر برای چندین صنعت تبدیل می کند. نسبت استحکام به وزن و استحکام کششی این ماده، آن را برای اکسترود کردن بلوکهای موتور، پانلها، محفظههای گیربکس، ریلهای سقف، شاسی خودروها و سایر قطعات ایدهآل میسازد. اکسترود کردن آلومینیوم همچنین قطعاتی برای رادیاتورهای خودرو، لوله های کندانسور، تهویه مطبوع، راکتورهای هسته ای و دستگاه های خنک کننده در الکترونیک تولید می کند. لوله های آلومینیومی اکسترود شده می توانند سیم ها و کابل های کواکسیال را در خود جای دهند زیرا غیر مغناطیسی هستند. خواص آلومینیوم مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی نیز آن را برای کاربردهای خارج از منزل مفید می کند. علاوه بر این، اکستروژن های آلومینیومی بسیار بازتابنده هستند. بنابراین، آنها به محافظت از محصولات در برابر نور، تابش مادون قرمز و امواج رادیویی کمک می کنند.
شرکت میهن آلومینیوم غدیر یکی از برترین کارخانه های اکستروژن آلومینیوم ایران میباشد که در زمینه ساخت قالب اکستروژن آلومینیوم، تولید پروفیل آلومینیوم و پروفیل آلومینیوم اختصاصی با استفاده از پرس اکستروژن فعالیت دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر باشماره 49159-021 تماس حاصل فرمایید.