عربستان سعودی قصد دارد با استفاده از بخار حاصل از انرژی خورشیدی بزرگترین نیروگاه حرارتی جهان، تولید آلومینیوم خود را پاکتر کند.
کشورعربستان قرار است که با یک شرکت امریکایی (گلس پوینت ) بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان را در این کشور احداث کند، هدف این کشور برای ساخت این نیروگاه نه تولید برق است ونه افزایش نفت منطقه ، بلکه قرار است از گرمایی که ازپنل های خورشیدی جمع آوری میشود، برای تولید آلومینیوم استفاده شود. کابردهای فراوان آلومینیوم در صنایع مختلف باعث این کار شده است، دربسیاری از نقاط جهان، برای تولید بخار از زغال سنگ وگاز طبیعی استفاده میشود، به دلیل اینکه اقتصاد جهانی درحال کربن زدایی از خود است پس به منابع تجدیدپذیر برای ایجاد بخار وتولید موادی از قبیل لیتیوم،مس و آلومینیوم نیاز دارد. عربستان بخار صنعتی تولیدشده شرکت گلس پویت رامیخرد و کارخانه فراوری بوکسیت، با استفاده از آن، آلومینیوم تولیدمینماید.
بخار تولید شده با انرژی خورشید بسیار کارآمدتر هست. زیرا گلسپوینت با استفاده از آینهها انرژی خورشید را روی لولههای آب متمرکز میکند تا بخار تولیدشود و این بخار تولید شده درصنعت های مختلف قابل استفاده است. در این روش ازبازتاب نورخورشید بهره میبرند و آن را جذب نمیکنند، برخلاف پنلهای خورشیدی، نیروگاه های بخار خورشیدی باید در فاصله کمی از کارخانه فراوری ساخته شود، درحالیکه معادن بوکسیت معمولاً در نزدیکی کارخانهی فراوری قرار ندارند.
پس از استخراج سنگ بوکسیت در آب قلیایی در دما وفشار زیاد در سدیم هیدروکسید حل میشوند، بعد از آن که در آب قلیایی حل شد آلومینا (اکسید آلومینیوم) از بقیه کانیهای بوکسیت جدا شده ،با استفاده از فرایند ذوب اکسید آلومینیوم به آلومینیوم خالص تبدیل میشود.اگر بخار خورشیدی جایگزین بخار حاصل از سوخت گاز شود؛ انتشار آلاینده ها کاهش چشم گیری پیدا میکند.